Eigen huis en tuin voor de laatste dag.
Door: Menno Kolk
Blijf op de hoogte en volg Menno
16 November 2010 | Nieuw Zeeland, Tutukaka
Vandaag ben ik vooral bezig geweest met het verplaatsen van stenen. Zoals ik eerder al geschreven heb, wordt de tuin (een klein gedeelte daarvan dan) veranderd. Zo werd ik in een kayak gezet en werd mij de opdracht gegeven om naar een nabijgelegen strandje te kayakken. Daar aangekomen moest ik ongeveer acht zakken vol kiezelstenen scheppen en deze terug brengen naar het eigen gedeelte. Daar moesten ze een stukje de heuvel op en dan werden de zakken opgehaald met de auto. Zwaar dus. Moest overigens wel denken aan de sinterklaastijd. Zakken vol cadeautjes. Maar dit zijn slechts stenen.
De eerste ronde (want ik heb twee keer alle zakken volgeschept en verscheept) sloeg ik om nog voor ik in de kayak zat. Goed gedaan dus, want de zakken kon ik weer in de kayak zetten. Bij de tweede ronde ging het echter mis. Er liggen nu twee zakken stenen op de bodem van de oceaan. Oke, het is niet ver uit de baai, maar toch liggen ze er. Dit was allemaal niet echt een groot probleem en hij zou ze later wel een keer ophalen. Het werd namelijk vloed.
Naast nog wat andere klusjes heb ik vandaag weer eens een wasdag gehad. Want morgen vertrek ik naar the big smoke (Auckland). Ik verblijf daar ongeveer minder dan twaalf uur. Hoe minder hoe beter.
Overmorgen zit ik dus, als het goed gaat, in de bus richting Hahei (via Thames). Wat mij daar te wachten staat: Hot water beach (waar je een kuil kunt graven en je gat kunt warmen aan het water) en ik geloof dat Thames een oud goudzoekersdorpje is. Althans, dat zegt mijn Lonely Planet.
Over de foto's:
Op mijn facebookpagina zijn de fotos te vinden die ik in dat album plaats. Als het goed is is deze pagina openbaar en vereist het geen enkele aanmelding of wat dan ook. De foto's uploaden op deze manier gaat naar mijn idee veel sneller en gemakkelijker. Bovendien hoef ik niet extra ruimte te kopen om foto's te plaatsen.
Ik geloof dat wij vanavond pizza eten hier, want het vuur in de pizzaoven (ze hebben een eigen pizzaoven) is al aan het branden. Lekker dus!
16 November 2010 - 07:55
Martin C:
Als je straks een goudklompje vindt.... ik spaar ze! -
16 November 2010 - 10:07
Ria:
hahahahahahaha. Wat een grappig verhaal. Ik zit hier op mijn werk te schaterlachen om je. Super menno. Om om te slaan. Daar heb je wel een handje van is het niet. hahahahaha. Veel plezier met je komende avontuur -
16 November 2010 - 10:29
Ans:
Bedankt voor de foto's. Wat een mooi land! Wat is "the big smoke"? Goede reis, ik kijk uit naar het vervolg.
16 November 2010 - 10:32
Menno :
The big smoke is de bijnaam van Auckland. Vergeten uit te leggen, sorry. -
19 November 2010 - 02:54
Arjen:
Je verhalen worden wel steeds korter???? -
21 November 2010 - 10:57
Regien Carbo:
Hoi Menno, goed te lezen dat je het goed maakt. De groeten uit Eindhoven -
21 November 2010 - 12:13
Gerlies En Piet:
Zi, ik ben er ff voor gaan zitten. Alle verslagen even doorgenomen. Tsjee, wat een geduld heb jij om dit alles op papier te zetten! Wel heel leuk om te lezen...Om jaloers te worden al die ervaringen. We zullen ons binnenkort eens buigen over de heimwee van je moeder. We drinken er gewoon een wijntje op en dan is alles goed! Jij lekker genieten! Groetjes uit sinterklaaskadootjes kopend Nederland