Firenze, Pisa/Siena, Venezie, Padua, Verona, Rimin
Door: Menno Kolk
Blijf op de hoogte en volg Menno
15 Oktober 2011 | Italië, Rimini
Goed. Waar te beginnen... Pff, zoals de titel al zegt heb ik in de afgelopen week een aantal steden bezocht.
In Florence, waar ik in hetzelfde hostel (en dezelfde kamer) sliep als de wereldkampioen snurken, ben ik een aantal dagen geweest.
Mijn indruk is dat het een veel leukere stad is dan bijvoorbeeld Rome. Bovendien lag mijn hostel in dezelfde straat als waar je megalekker ijs kunt kopen.
In Florence zijn er een aantal dingen gebeurd waarvan ik de volgorde dus niet meer weet. Is een beetje een wirwar.
In Florence:
- Ben ik op aanraden van een collega van mij richting Bellosguardo gelopen. Echter realiseerde ik mij niet heel erg goed dat het echt een tijdje lopen is (zoals al die mensen al zeiden). Een mooi uitzicht hield ik er wel aan over.
- Heb ik de hele stad afgelopen om het NL elftal te bekijken. Resultaat: geen enkele kroeg of gehucht liet de wedstrijd zien.
- Heb ik een avond doorgehaald met een gast van Sardinie. Resultaat: koppijn.
- Ben ik natuurlijk naar la galleria dell'uffizi en la galleria dell'academia gegaan. Dus ja, ik heb David even opgezocht. Wel indrukwekkend overigens.
-Ben ik bijna van de klokkentoren afgewaaid. Man, wat waaide het!
- Heb ik natuurlijk ook in de rij gestaan voor de basiliek en alle aansluitende gebouwen bezocht. Zo heb ik nog een van Michaelangelo's Pietà gezien. Ik weet niet meer hoeveel er zijn, maar ze duiken overal op. Net als Madonna's col bambino en adorations of the child. Wel weer veel van optgestoken overigens.
- Ruimte voor vergeten zaken.
Vanuit Florence ben ik doorgereisd naar Pisa. In een dag ben ik van Pisa (na een slaapplaats veroverd te hebben) naar Siena gereisd. In Siena heb ik het centrum bezocht. Zo heb ik natuurlijk ook weer hier de basiliek gezien en de klokkentoren op het bekende plein beklommen.
De volgende dag in Pisa ben ik snel naar de toren gegaan. Normaal moet je dit boeken, maar ik besloot het er op te wagen en kon toch de toren op. Heel vreemd om die toren op te lopen. Bovenop is het minder vreemd, aangezien je jezelf beter kunt orienteren en het minder scheef staat. Vooral het onderste gedeelte is vreemd.
Vanuit Pisa ben ik naar Venezie gegaan. In Venezie heb ik al mijn charmes in de strijd gegooid bij de vrouw die mij van het kastje naar de muur stuurde. Mocht niet baten. Zij mocht de RollingVenice (kortingskaart en vrij reizen voor 72 uur) niet verkopen.
Uiteindelijk (na heel veel gedoe in mijn hostel aangekomen. Mega YHA hostel. Veel schoolgroepen en dus veel gegil en gelach.
In Venezie heb ik het dogenpaleis bezocht. En wat ben ik gelukkig dat ik Italiaans spreek. Normaal is de Secret Initiaries tour volgeboekt. In het Engels wel, maar niet in het Italiaans. Ik blij. Zo heb ik de geheime gangen van het paleis en het verhaal van het ontsnappen van Casanova gehoord. Was werkelijkwaar interessant.
Het bezoek aan de San Marco kerk is geen beschrijving waard. Moeilijk doen om een tas die je 20 straten verderop af moet geven. Een kerk waar bijna alles van goud is en vervolgens entree vragen voor elke deur die je binnengaat. Ik stond snel weer buiten.
In een ander deel van het paleis was er een voorstelling van Egypte en Venezie. Normaal moet je daar een apart kaartje voor kopen, maar blijkbaar vond die kerel mijn haar mooi/mijn schoenen leuk/of wat dan ook, want na een snelle "via via!" van de bewaker was ik binnen.
Verder heb ik een professor of fine arts van de University of Canterbury ontmoet. Deze vrouw bekleedde een hoge en belastende positie in het universiteitennetwerk en had voor de aardbeving al veel vervelends meegemaakt. Toen kwam de aardbeving op 22 februari en kwamen er nog meer problemen bij. Kortom, ze moest er tussenuit. Voor de zoveelste keer was ze in Italie. Samen zijn we naar de Biennale van Venezie gegaan. Erg interessante en grote mix van verschillende soorten kunst uit allerlei landen. Om dit met haar te bezoeken was best interessant en eigenlijk vooral gezellig.
In Padua vooral heimwee gehad. Terugreis dus ook geboekt. Ik land vrijdag en kom na het weekend pas weer thuis.
In Padua heb ik de kerk van Sint Antonius bezocht en een souvenir gekocht voor mijn oma. Wat nu een enorme uitdaging is geworden om dat heel te houden. Verder heb ik vooral ontspannen in Padua. Er is een leuk centrum met een fontein.
Verona was ook erg leuk om te bezoeken. Welke gek realiseert zich nou niet dat Romeo en Julia een fictief verhaal is en dat het balkon dus niet echt van haar is geweest. Daarbij ook nog al die liefdesverklaringen op de muur. Het is me een trekpleister!
De arena is best mooi om te zien en wat zou ik daar best graag een concert bijwonen. Lijkt me te gek.
In Verona heb ik ook nog een kerk bezocht, waar ze natuurlijk entreegeld vroegen. Ik geloof dat ik de katholieke kerk voor de komende vijf jaar goed gesponsord heb =).
Eigenlijk zou ik in Bologna moeten zitten, maar Giuseppe was om 12.00 nog niet zijn bed uit. om 14.00 ook nog niet. Dus kon hij zijn telefoon ook niet opnemen. Toen ik om 14.30 balend in de trein zat naar Rimini belde hij om 15.00 uur op. Werd voor gek verklaard dat ik naar Rimini ben gegaan en hebben we een nieuwe afspraak gemaakt.
Laatste week is ingegaan. Kijk er eigenlijk wel naar uit om dat vliegtuig in te stappen.
15 Oktober 2011 - 17:11
Ria:
Je hebt niets geschreven over die Bart de Vries? In ieder geval. Super verhaal Menno. Het is wat met die Guiseppe. Ben benieuwd of de volgende afspraak wel lukt. Fijn dat je nog een vrijdag weer terug bent in Nederland. Ik hoor wel wanneer je weer thuiskomt.
Veel plezier nog. Ik zou maar vooral van je laatste week je genieten van het mooie weer. Hier is het weliswaar zonnig, maar koooouuuuuuudddd! -
15 Oktober 2011 - 22:05
Anne Mans:
wow klinkt echt super allemaal! leuk dat je een berichtje bij mij achter hebt gelaten. Het weer is te doen, zo'n 18 graden en droog! :) Ja echt super om hier te zijn met die rugbywedstrijden, wel erg druk maarja! jij nog heel veel plezier in Italie. zal je ook af en toe volgen ;)