Rubicone 2011 - Reisverslag uit San Mauro a Mare, Italië van Menno Kolk - WaarBenJij.nu Rubicone 2011 - Reisverslag uit San Mauro a Mare, Italië van Menno Kolk - WaarBenJij.nu

Door: Menno Kolk

Blijf op de hoogte en volg Menno

31 Mei 2011 | Italië, San Mauro a Mare

En hier zit ik dan weer in het buitenland. Na anderhalve maand afzien in het koude Nederland (’Morgen wordt het schitterend weer’, blijkt het helemaal niet warm te zijn leugenaars!) ben ik weer aangekomen in een ander klimaat, een ander land en weer een andere manier van leven. Van Nieuw Zeeland: kia ora bro! naar Nederland: alles georganiseerd en geregeld en ten slotte weer voor het vijfde seizoen in Italie: chaotisch.

Ik ben nu alweer een week in het o zo heerlijk chaotische Italie. Dit jaar is het geen animatie voor mij, geen parkeerwacht en geen manusje van alles. Ik za lekker (airconditioning) binnen in de receptie de check-in te verzorgen. Na een weekje werken begin ik aan het systeem te wennen en begin ik al die pasjes en kaarten al te kennen. Hoeveel ADAC kaarten, camperclub kaarten en hoeveel andere pasjes (om over de identiteitsbewijzen nog maar te zwijgen) ik te zien krijg... Je zou er bijna gek van worden!
Heel veel mensen zijn er nog niet, maar de camping begint vol te stromen. Op dit moment zijn er vooral Italianen en Duitseres. Over het algemeen 60 plussers en jonge stellen met kinderen. Half juni verwachten we de Scandinaviers en in juli breekt de hel los, want dan komen die verrekte Nederlanders weer. Nog even wachten op de problemen dus. Augustus, come sempre, Ned-Italiaans-Duits (aan het eind).
Staat weer een geheel ander seizoen op me te wachten in het toch bekende Savignano a Mare op Camping Rubicone.

Ik heb hetzelfde kleine kamertje als vorig jaar. Maar dat ik alleen slaap is al heel wat. De kamers worden soms met zijn drieën gedeeld. Ik ben dus zeer tevreden. Het stuiterende piepbed verwisseld met een normaal bed, een tafeltje voor mijn laptop (waar ik druk bezig ben leren om te gaan met photoshop) en andere dingetjes geregeld. Ik ben dus weer helemaal op mijn plaats.
Het avondeten: heerlijk. Pizza, fantastisch lekker! Pasta, simpel en smaakvol.
Mijn collega’s op de camping zijn momenteel een drie koppig animatieteam. Marcello en Anna zijn de animatoren. Verder komt de capo dei capi della reggione zo af en toe ook nog eens langs. Hartstikke gezellig.
Sinds een paar dagen is het restaurant ook geopend en morgen is de bar in de middag ook geopend. Het begint dan nu wel te komen.
In mijn vrije tijd probeer ik dat wielrennersshirt (made in NZ) van mijn lijf af te zonnen. Ben al hard onderweg!

• 31 Mei 2011 - 15:11

Marieke:

Wat heerlijk wereld reiziger!! Soms wel jalours om zo lekker te leven!!! Fantastisch!! En... in september voor de klas of nog een spannend jaartje reizen?

Marieke

• 31 Mei 2011 - 15:22

Annemiek:

Dat shirt is wel van jou lijf afgezond eer dat jij weer is terug bent! Geniet er lekker van! xx

• 31 Mei 2011 - 15:24

Manon :

Jemig, jaloers hoor.
    Jij zit lekker in Italië en ik maar druk bezig met al die stage opdrachten. :(
    Achja, geniet ervan & veel plezier daar!:)
    Xx

• 31 Mei 2011 - 16:16

Martin C:

een paar maanden Nieuw Zeeland was dus niet genoeg vakantie!

• 31 Mei 2011 - 22:36

Ria:

Tja Menno. Klinkt nog wel een beetje als vakantie met af en toe even werken. Enfin. Het seizoen moet nog beginnen. Heerlijk Menno. Ik wens je wederom een heerlijke Rubi-tijd.
    XXXXXX

• 31 Mei 2011 - 23:54

Jakob:

Wij gaan morgen ook van de zon genieten aan zee.Boven de 20 graden. het wielrenshirt heb ik al lang weggezond
    Veel genieten en shopze
    schrijf gauw maar weer een leuk stukje.

• 02 Juni 2011 - 09:46

Esmee:

Hey, kei leuk dat je weer op Rubicone bent. Ik ga dit jaar naar Camping Cesanatico (ligt daar ook ergens). Veel plezier en misschien kom ik nog wel ff langs...xxx

• 08 Juli 2011 - 06:53

Simone:

ik hoop dat je niet over alle nederlanders zo denkt.